VOOR DE UITVAART

Afscheidswensen vooraf vastleggen kan veel rust geven voor zowel uzelf als uw nabestaanden. Door het aanvragen van een wensgesprek of het invullen van een wensenboekje kan Kuijer Uitvaartzorg u ook voor het overlijden al begeleiden bij het maken van keuzes.  

Op het moment van overlijden zijn nabestaanden overmand door verdriet en emoties. Het is moeilijker om dan praktische keuzes te maken.

Tijdens wensgesprekken merken wij voornamelijk dat er veel onzekerheden wegvallen. Ook worden de tarieven al besproken. Dit geeft duidelijkheid en het neemt twijfels weg.

Voorgesprek

Wellicht denkt u na over hoe u uw afscheid wilt, maar heeft u hier vragen over, of zou u er meer over willen weten. Dat is volkomen logisch, het is de laatste herinnering die u achterlaat en niet iets wat u elke dag regelt.

Daarom is het mogelijk om een vrijblijvend voorgesprek met ons in te plannen. Dit is geheel kosteloos. Gedurende dit gesprek wordt besproken wat er mogelijk is bij een uitvaart en wat uw wensen zijn. Zo kunnen uw wensen voor uw uitvaart vooraf worden vastgelegd.

Het voorgesprek voor een uitvaart kan zowel bij u thuis als bij ons op kantoor in Nispen worden georganiseerd en indien gewenst kunnen uw naasten hierbij aanwezig zijn.

Wensen vastleggen

Het is mogelijk om de wensen voor uw uitvaart vast te leggen in een wensenboekje “ Waardevol voor een persoonlijk afscheid”.

Het boekje is gratis verkrijgbaar via info@kuijer-uitvaartzorg.nl onder vermelding van wensenboekje.

Het boekje is bestemd voor u en uw dierbaren. Het geeft de nabestaanden duidelijkheid in een periode die vaak beheerst wordt door verdriet. U ontlast hen van de vraag: “Wat en hoe zou zij of hij het graag gewild hebben?”

Bewaar het boekje op een logische plek (bv bij de verzekeringspapieren) en informeer je naasten erover!

Verzekerd?

Kuijer Uitvaartzorg is onafhankelijk en verzorgt uitvaarten voor alle verzekeraars.
Het is goed om te weten dat u ongeacht waar u verzekerd bent uw zelf een uitvaartondernemer kunt kiezen.

Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer: +31(0)165 630 596

Werkgebied en Rouwcentra

Voor het opbaren van een dierbare en verzorgen van rouwbezoek beschikken wij voor Nispen en omstreken over het nieuwe en stijlvol ingerichte Uitvaartcentrum Roosendaal gelegen aan de Rucphensebaan. Het Huis van Afscheid te Breda dient als rouwcentrum voor overledenen uit Breda en omstreken. Op beide locaties kunnen wij u tevens 24-uur kamers aanbieden.  Hierdoor kunnen wij in uw omgeving een persoonlijke en respectvolle uitvaart organiseren. Alle wensen zijn mogelijk.

Werkgebied Kuijer Uitvaartzorg

Het werkgebied van Kuijer Uitvaartzorg Nispen concentreert zich met name op de kerkdorpen van de gemeente Roosendaal (Nispen, Wouw, Wouwse Plantage, Heerle, Moerstraten), Rucphen (Schijf, Sprundel Sint Willebrord, Zegge), Zundert (Klein Zundert, Wernhout, Rijsbergen, Achtmaal) Halderberge (Oud Gastel, Hoeven, Oudenbosch, Bosschenhoofd, Stampersgat), Etten-Leur en Breda.

Ook wanneer u niet in bovenstaande plaatsen woonachtig bent, kunt u contact opnemen. Dan kunnen we samen kijken naar uw persoonlijke wensen en de mogelijkheden.

Belangrijk!
Wat te doen als een dierbare overlijdt?

Bij een thuis overlijden neemt u contact op met uw huisarts of de huisartsenpost (avond/weekend)

Bij een overlijden in het ziekenhuis of verzorgingstehuis zal de arts door deze instantie op de hoogte worden gebracht.

Zodra bekend is wanneer de schouwarts komt kunt u contact opnemen met uw Kuijer Uitvaartzorg.

Voor het ophalen of thuis opbaren van de overledene kunt u klaarleggen:

  • de kleding
  • identiteitskaart of rijbewijs
  • uitvaartwensen (wensenboekje)
  • eventuele verzekeringspolissen