Kuijer Uitvaartzorg: Uw onafhankelijke steun bij afscheid

Als onafhankelijke uitvaartondernemer bij Kuijer Uitvaartzorg, word ik vaak benaderd met vragen over onze werkwijze. Men gaat er soms van uit dat we onderdeel zijn van een grotere keten of dat we een eigen uitvaartcentrum bezitten. Dit is een begrijpelijke aanname wanneer onze diensten vergeleken worden met die van grotere organisaties of als men nog geen persoonlijke ervaring heeft met een uitvaart in de eigen kring. Er is vaak terughoudendheid als het gaat om het bespreken van de dood en de uitvaart, waardoor veel vragen onbeantwoord blijven.

 

Transparantie in kosten als zelfstandige uitvaartondernemer

Transparantie in kosten is essentieel bij een zelfstandige uitvaartondernemer. Het basistarief dat wij bij Kuijer Uitvaartzorg hanteren, dekt de uren, de gereden kilometers en de vooruitbetaalde kosten die wij maken voor een persoonlijke afscheidsceremonie. Dit stelt families in staat om een afscheid te plannen dat past bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. Denk hierbij aan de keuze voor rouwkaarten, het vervoer, de opzet van het afscheid en de locatie.

 

Een goed netwerk voor een waardig afscheid

Afscheidslocaties zijn doorgaans de lokale crematoria, waar zowel de afscheidsceremonie als de condoleance kan plaatsvinden. Het is mogelijk dat families kiezen voor een afscheid op deze locatie en de condoleance ergens anders houden. Wat ook steeds meer voorkomt, is het afscheid op een alternatieve locatie, zoals een eigen tuin, een restaurant, evenementenlocatie of een landgoed. Prachtige locaties voor een persoonlijk afscheid.

 

Wij werken samen met vakkundige partijen zoals een bloemist die schitterende boeketten samenstelt, een uitvaartservice die het rouwvervoer verzorgt en een betaalbare drukkerij. Deze partners zijn er voor de families en voor ons. Mocht u zelf een voorkeur hebben voor een bepaalde bloemist, of wenst u het vervoer van de overledene op een unieke manier te regelen, zoals in een eigen voertuig of achterop een vrachtwagen, dan is dat bij ons altijd bespreekbaar.

 

Tijd en aandacht voor uw afscheid

Wanneer u Kuijer Uitvaartzorg inschakelt voor het begeleiden van een uitvaart, nemen wij alle tijd voor de familie. Door onze zelfstandige manier van werken is de uitvaartverzorger gedurende de gehele week beschikbaar voor de nabestaanden. Vanaf het moment van overlijden tot aan de dag van de uitvaart heeft u te maken met één vaste uitvaartverzorger die u bijstaat. In de dagen voorafgaand aan het afscheid bespreken we hoe de dienst ingevuld gaat worden en op de dag zelf staat de uitvaartverzorger aan uw zijde van vertrek tot en met de condoleance. Zij regelt alles, zodat u zich kunt richten op het afscheid.

 

Vastleggen van laatste wensen

Het vastleggen van uw laatste wensen kan van grote waarde zijn voor zowel uzelf als de nabestaanden. Dit kan door middel van een voorgesprek met een uitvaartverzorger of door het invullen van een wensenboekje. Een voorgesprek biedt de kans om bij leven al na te denken en te overleggen over uw wensen. Het is een vrijblijvend gesprek waarin we samen alle mogelijkheden en persoonlijke voorkeuren doorlopen.

Soms is het voeren van een gesprek te beladen. Daarvoor biedt Kuijer Uitvaartzorg een wensenboekje aan waarin u alle opties voor een persoonlijk afscheid kunt vinden. Dit boekje is aan te vragen via onze website of per e-mail.

 

Openheid en transparantie

Tijdens het voorgesprek wordt alles wat besproken is zorgvuldig genoteerd en ontvangt u achteraf een verslag, samen met een gespecificeerde kostenbegroting. Hoewel de kosten kunnen variëren door prijsschommelingen of specifieke keuzes over tijd, biedt het wel een heldere indicatie van de te verwachten kosten.

 

Het wensenboekje als leidraad

Een gesprek over de laatste wensen kan soms te intens of confronterend zijn. Daarom heeft Kuijer Uitvaartzorg een wensenboekje ontwikkeld waarin uiteenlopende mogelijkheden voor een afscheid staan beschreven. Het helpt u of uw geliefde bij het vormgeven van een persoonlijke uitvaart. Het wensenboekje is een laagdrempelige manier om uw voorkeuren kenbaar te maken en kan opgevraagd worden via onze website of via email op info@kuijer-uitvaartzorg.nl

 

Bij Kuijer Uitvaartzorg begrijpen we dat de periode na een overlijden intens en emotioneel is. Ons doel is om deze periode met zorg en respect te begeleiden, zodat u op een waardige manier afscheid kunt nemen en met een goed gevoel kunt terugkijken op het laatste eerbetoon aan uw dierbare.